Maries havrekaka i långpanna




Ingredienser

100 g smält margarin
3 dl socker
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Strössel:
200 g smält margarin
3 dl socker
3 dl havregryn
2 msk kanel

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i resten av ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad ugnslångpanna.

Smält margarinet till strösslet. Blanda i socker, havregryn och kanel. Fördela strösslet över kakan. Grädda i 200-225 grader ca.10-12 minuter. Låt kakan svalna något och skär den sen i rutor.

Tack Helena för det underbara receptet!


Kommentarer
Postat av: H

mmmmmmmmmmmmmm......jag är hungrig, dumma vildman!

2009-12-14 @ 14:34:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0