"Have you heard about our John? He's a gay man now."




"Magic is just science we don't understand yet." ~ Steve

Bite me
by Christopher Moore





"The city of San Francisco is being stalked by a huge shaved vampyre cat named Chet, and only I, Abby Normal, emergency backup mistress of the Greater Bay Area night, and my manga-haired love monkey, Foo Dog, stand between the ravenous monster and a bloody massacre of the general public.

Whoa. And this is a love story? Yup. 'Cept there's no whining. See, while some lovers were born to run, Jody and Tommy were born to bite. Well, reborn, that is, now that they're vampires. Good thing theirs is an undying love, since their Goth Girl Friday, Abby Normal, imprisoned them in a bronze statue.


Abby wants to be a bloodsucking fiend, too, but right now she's really busy with other stuff, like breaking in a pair of red vinyl thigh-high Skankenstein® platform boots and wrangling her Ph.D.-candidate boyfriend, Steve (the love monkey). And then there's that vampire cat Chet, who's getting bigger and smarter—and thirstier—by the minute. Abby thought she and Steve could handle the kitty cat on their own, mais non . . .


Before you can say "OMG! WTF?" Tommy and Jody are sprung from captivity, and join forces with Abby, Steve, the frozen-turkey-bowling Safeway crew, the Emperor of San Francisco and his trusty dogs Lazarus and Bummer, Abby's gay Goth friend Jared, and SF's finest Cavuto and Rivera to hunt big cat and save the city. And that's when the fun really begins."


Jaha... då vet jag vem jag ska gifta mig med då.

Jag och (den andra)Anna bestämde oss för att spå i framtiden på det gamla traditionella sättet; nämligen att plocka sju sorters blommor på midsommar och lägga de under kudden och (förhoppningsvis) drömma om vår framtida fästman (ja, alltså, vi ska ju ha en var - polygami är inte riktigt min grej).

Vi gick ut vid elvatiden på kvällen och jag hann vara offer för en supermyggattack på de fjuttiga fem minuter som vi tillbringade vid de vilda blommorna. När jag kom hem la jag blommorna under kudden och koncentrerade mig djupt på att tänka på Dean Winchester (för det sägs ju att man drömmer om det man tänker på innan man somnar).

Jag kommer sällan ihåg mina drömmar. Självklart skulle jag just den här natten drömma tusen olika konstiga saker, allt från att hela gänget hade börjat på Midgård till jag var med i en musikal och improviserade en hel akt för alla hade glömt sina repliker. Det fanns bara fyra killar med i drömmarna, och de var:

*En galen man som uppträdde i musikalen. Han sjöng någon slags rocklåt och dansade runt på scenen med en barnvagn (Jag vill inte gifta mig med en galning, tack så mycket)

*En man iförd först en hunddräkt och senare en clowndräkt. (Aldrig i livet, han skulle skämma ut mig)

*En avtändande man i 45-årsåldern med yvig mustasch. (Öh... nej tack)

*William Schuester. Alltså en karaktär från glee.

Jaha, det får väl bli Will då. Förhoppningsvis lyckas han charma mig med lite sång och dans.

"An intellectual is a man who doesn't know how to park a bike." ~ Spiro T. Agnew

Jag hatar cyklar. Det är ett faktum alla som känner mig väl vet om. De är djävulens påhitt som han hjärntvättat de flesta ungdomars sinnen med. De är opålitliga och onda och vill inget annat än att köra över mig, hindra min framfart eller på andra ondskefulla sätt skada mig. Efter allt detta så får jag ändå en tillfällig hjärnskada och bestämmer mig för att tillsammans med Anna CYKLA till Barnens Hus. Från mig på Carlshöjd. Till MARIEDAL! Är väl inget för en van cyklist. Ni tänker nog what's the deal, no harm done right? Säg det till min rumpa!

Anna och Annas cykel fick skjuts av Annas pappa hem till mig. Efter flera irriterande problem: som sagt cyklar jag aldrig och hade därför ingen cykel framme, skulle låna mammas men den var självklart inlåst i skjulet på baksidan, lyckades släpa upp den efter ungefär tjugo min märkte Anna att det bakre däcket inte hade någon luft. Vi tog oss ner till Statoil och försökte pumpa upp däcket. Det gick inte. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Efter flera försök av Anna dök en kille upp från ingenstans och frågade om vi behövde hjälp. Det tyckte jag var jätte snällt! Tyvärr var hans hjälp inte mycket att ha eftersom det fortfarande inte funka. Men tack ändå, very kind of you. När killen drog till stranden med sina kompisar (klockan var 13:30, lite sent för stranden tycker jag) klampade Anna frustrerat in i Statoil och bad om hjälp. En tjej kom ut försökte, misslyckades och gick och hämtade en gammal hederlig cykelpump. Wohoo! Sen bar det iväg.

Vi tog oss hem till Anna först. Åt lite frukt och läste lite i Harry Potter och Hemligheternas kammare. Det var roligt och jag kom fram till att mitt favorit citat i den boken är: "Fred tappade en hög böcker ner i huvudet på George". Hihihi... iallafall så cyklade vi snart vidare. Bästa affären i Umeå = Godishuset. Hands down. Priset för en bit av himmelriket svedd dock lite i plånboken. Efter att jag tryckt in ca 10 godisar i munnen traskade vi in på Barnens hus och klagade på hur dåligt de blivit. Jag köpte en orm.

Efter några filosofiska samtal och efter att ha lyssnat på min mobils nya ringsignal (som jag fått av Anna) ringde jag pappa och äntligen, ÄNTLIGEN fick jag fara till Plantagen! Yes... Blev extremt besviken :(

Safe to say cyklade jag INTE hem.

...Anna, jag kommer inte ihåg hur vi tog oss hem!!! Allt jag minns är att min mammas cykel fick skjuts på kvällen av din pappa. Hjälp!?

Kvällen avslutades med flera avsnitt av Criminal Minds och jag måste ännu en gång påpeka att: Dr Reid is a kind of person that makes you wanna adopt him and force-feed him chocolate.

Punkt.



Midsommar


"They're all very tasty." ~ James Marsters

James Marsters on kissing his co-stars (implying Freddie Prince Jr will kill him)


Buh-bye MP3's, CD's and the modern music life - we're going back to the good 'ol LP's!!

Idag när jag och Dena var på stan vågade vi oss in i Burmans Musik, den där lilla skivaffären bredvid Åhlens som alltid utstrålar läskiga vibbar.
"Kan vi inte gå in där?" frågade jag Dena på impuls.
"Sure. Jag har typ bara vågat mig in där, typ, två gånger."
"Samma här. Den känns creepy."
Så vi tog mod till oss och klev in i musikens dunkel och hamnade direkt framför AC/DC-cdskivor. Vi övergick dock ganska snabbt till att kolla runt på deras massiva LP-samling och gav emellanåt fram små förtjusta utrop när vi hittade något vi gillade. Killen bakom disken tyckte nog vi var lite konstiga efter att ha squealat över LP's av Bob Seger, AC/DC, The Animals, Foreigners och Metallica.

Efter att ha gått igenom tre lådor med LP's för fem kronor styck hittade vi två stycken som vi kände att vi bara MÅSTE ha. Efter detta prisvärda köp skyndade vi oss hem till mig och lyssnade och dansade till den fantastiska I'm Holding Out For a Hero, She's a Lady, Simon and Garfunkel och andra gamla hits som min pappa äger (vi kollade igenom hans LP-skivor och det mesta var klassisk musik, följt av en hel del jazz, några Chile-, Angola- och Cubaskivor från det vänsterinriktade 70-talet och ett fåtal svenska "vishits", bland annat en som handlade om en nallebjörn). Yey!!!

Vi har prompt bestämt oss för att lyssna på I'm Holding Out For a Hero varje gång Dena kommer hem till mig och dansa loss som galningar. Vi måste dock öva upp konditionen litegrann för efter bara några låtar var vi båda andfådda...^^ LP-skivor är verkligen helt underbara, det där "knastret" som hörs precis innan låter drar igång får mig nästan att rysa. Me Like!

Efter vårt dansande grävde vi fram lite kladdkaka i frysen och såg fyra avsnitt av Torchwood. Om det faktiskt är någon som läser den här bloggen ska jag inte tråka ut er med detaljer, utan håller mig med att helt enkelt säga att det är awesome och vi squealade sönder under första avsnittet och att Jack Harkness is the best captain EVER.

Well, that's it for now, I'm signing out.

PS. Och Dena, glöm inte... I SEE YOU!!!! *hint, hint*^^

Lööördag.....

Den här dagen är helt vrickad. Jag vaknade halv två efter att ha sovit tretton timmar. Somnade med migrän igår kväll och har fortfarande ont i huvudet. Har legat i sängen all min vakna tid idag och inte gjort någonting.

Mamma har suttit bänkad framför tvn sedan klockan tolv och sett på förberedelserna till det kungliga bröllopet. Victoria och Daniel har precis sagt "ja" till varandra och håller nu på att byta ringar. Jag hör det från tvn i vardagsrummet hur de säger efter prästen "jag, Victoria Ingrid... bla bla tar Daniel Olof... bla bla bla till döden skiljer oss åt". När de gick in i kyrkan hade mamma nästan tårar i ögonen (LAAAME) och när nån kör började sjunga en psalm fick pappa nästan tårar i ögonen!! Min PAPPA!! Snälla nån, hur kan de vara så mesiga? Mamma kommenterade det och sa:
"nu gråter han nästan".
Pappa sa "nej, alltså, det är ju en så fin låt."
Mamma: "Låt, nej, det är ju en psalm."
"Nej, jag kallar det låt."

Jag orkar inte med dem. Mina föräldrar har till och med ätit tårta idag. När jag frågade pappa varför han köpt en tårta sa han att det var för att Åsa döptes för exakt 24 år sedan.

Vi har aldrig firat dopdagar förut. Jag tror pappa tog bröllopet som en anledning till att äta någonting gott.


Fredag, fredag, fredag!

På torsdag är det ärtsoppa, på lördag är det fest
men fredag är ändå den dagen som känns bäst
ge mig då kyckling, för det ska det va'
jag vill ha fredag idag


Idag när pappa och jag for och handlade började jag sjunga på den här låten när vati kommenterade att det är fredag idag (han tycker om att upplysa folk vilken dag det är, det gör han för jämnan). Då påminde vati mig om att vi faktiskt ska äta kyckling idag och det tyckte jag var väldigt roooligt (egentligen inte, men jag är förvånande nog hög på livet idag).


På affären hittade jag (do do do) corny!!! De underbara müsli bars som jag åt massor av i Tyskland! Jag blev helt underbart lycklig över att mitt tyska godis finns här så jag ska nästan skulle kunna skriva en hyllning till Ica på Mariehem.

Ikväll kommer Dena till mig och vi ska se på: ...outside the goverment, beyond the police... det vill säga Torchwood. Yey!!!! Jag känner mig väldigt flummig idag så jag tror jag ska sluta skriva nu innan jag säger någonting (ännu mer) knäppt.


Neil Patrick Harris

Emma, Hanna, Dena... vem som helst, snälla se glee!!! Jag behöver någon att squeala med. Idag visade jag Dena alla goody parts och hasplade ur mig allt som jag hade en åsikt om. Ikväll bänkade jag mig framför datorn och såg hur Mr Shuester träffade Mr Brian Ryan, spelad av (do do do) Neil Patrick Harris. Jag ba; va?! Neil Patrick Harris sjunger i glee! Haha, awesome!! Min respekt för honom ökade just väldigt mycket. Han är faktiskt ganska charmig (och när han står bredvid Will Shuester är han faktiskt nästan snygg).




Oh show, I love you.


"For a hundred years I offered an ugly death to everyone I met. And I did it with a song in my heart." ~ Angel

Reception

SFX magazine named Angel as the third greatest vampire in television and film, with rival Spike in first place. They claim that, while he could have worked simply as a brooding love-interest (Buffy) or redemption-seeking hero (Angel), the character also has a "wonderfully appealing, self-effacing humour, helped no end by Boreanaz's ability to look like a slapped puppy". While Angel could be "big and hard and manly", he could also be "sulky, pathetic, in need of a hug". They also cite his poor singing and dancing as examples of his "amusing awkwardness", which "spoke volumes about who he was".



Hahaha den som skrev det här är ett geni!


Jag är djupt upprörd

Är det någon som har kvar VK från i fredags? Titta då längs bak i del 2, vid tvprogrammen. Där finns en fin liten bild på Sam and Dean under rubriken "Drama idag". VK annonserar säsongsstart (host, de börjar med det sjätte avsnittet) för Supernatural och har skrivit en notis om serien (och jag kopierar till punkt och pricka):

Skrönor som blir till verklighet
Bröderna Dan och Sean fortsätter sin kamp mot ondskefulla demoner i den övernaturliga dramaserien "Supernatural". I det sjätte avsnittet besöker de en stad där skrönor och fantasier blir verklighet. Det visar sig snart att det är en 11-årig pojke som ligger bakom händelserna.


Ursäkta mig men... DAN OCH SEAN?!?! Har de svårt för att stava eller? Puckon! Att Dean skulle kalla sig för Sean är ungefär lika stor chans som att Sam skulle vara Gud. Det vill säga lika med noll. Det här är vad jag kallar en riktigt djup Skymf.

"Du gamla du fria du fjällhöga nord..." fast de som bestämde färgen på flaggan borde har tänkt på de stackars fotbollsspelarna som måste springa runt i kycklinggula dräkter...


Snart, snart är friheten här och då ska jag sooooooova

Möhö! Jag håller på att dö på allting! Jag vill bara ha sommarlov nuuu, och när den dagen äntligen kommer ska jag lägga mig i min säng och sova i ett helt dygn. Jag behöver ta igen mig.

Det är fortfarande tre dagar kvar plus helg...

Fredag: Prov i kroppens innandöme. Jag tror det kanske går bra. Kommer i alla fall ihåg att patogen+flagga kan klumpa ihop sig med en anna patogen+flagga till en superklump.
Lördag: Cykla på stan. Man får ett gratis sadelskydd. Jaa, det är ju alltid något... Sträckan är ju "bara" (som Emma så glatt uttryckte) typ fem kilometer.
Söndag: Sova. Sova. Sova.
Måndag: Brännboll. (Vem känner sig taggad? INTE JAG!!!!! Mina lärare är sportigare än sportfånar utom gympaläraren som nyligen har opererat ut skulderbladen och satt fast de i höften)
Tisdag: Avslutning!!! Kom igen Anna, don't stop believin' för det är inte så länge kvar!

Jag känner för att sträck-se Torchwood. Sist jag såg det gick det ju inte så bra eftersom jag såg det med Fröken Doctor-Who-är-mycket-bättre-duh: Anna. Jag envisades i alla fall med att se en av de sista scenerna tre gånger på raken. Anna envisades med att Owen ser ut som en groda. Jag valde att ignorera henne.

Jag: Titta! Nu kommer han gående! He's alive! Och nu kommer Tosh!
Anna: Owen ser ut som en groda.
Jag: Och nu kommer Ianto!! Kolla, kolla, nu går de mot varandra-
Anna: Groda...
Jag: -och nu kommer kyssen!!! *squeal*
Anna: Groda...
Jag: Nej, nu kommer Owen, åh, det är awkward!
Anna: G.R.O.D.A.
Jag: Kolla hur Jack bara håller om honom, det är så gulligt!
Anna: GRODA.
Jag: Det är så random att han kysser honom på huvudet!
Anna: GRODA!!!!!!


Det är fina samtal vi har.

RSS 2.0