Merlin




tv.com/merlin(Merlz$$)


Hemma i psykighetens näste

Det är en skam att jag inte ska läsa matte C. Jag har nämligen kommit på en alldeles egen ekvation: Anna-medicin=ångest. Oh well, förhoppningsvis resulterar det i att jag börjar träna regelbundet, jag har simmat två gånger den här veckan och på måndag ska jag, Emma och Dena pröva på jujutsu! Det kommer bli roligt!! Nu håller jag på att, hör och häpna, laga middag till die Familie. Jag vill äta Halloumi med bacon och eftersom jag är den enda som ens vet vad det är, är det jag som står för matlagningen. Har dock aldrig gjort det själv, så vi får väl se hur det går... Förresten så har jag stylat min kalender nu så nu är det en SPN-kalender (ja Dena, jag har övergått till "den mörka sidan", men det låter helt enkelt bättre med SPN än SN^^^) och den är råsnygg!!!

I alla fall. Jag skulle egentligen bara lägga upp ett youtubeklipp med en rolig kille som bashar Twilight lite lätt. Han har världens underbaraste dialekt och jag skulle kunna lyssna på hans reviews av varenda kapitel i Twilight (han har lagt upp det på youtube, att människan orkar) bara för hans röst. Seriously.



"I was mugged!"
"What did he look like?"
"He was tall with bronze hair."

Hehe...^^


"Ingenting är omöjligt! Bravo Agneta!" ~ Gunde Svan

Idag kämpade lag Idol(töntarna) mot lag Let's Dance. Vi hejade på  Let's dancearna, som tillfredsställande nog utklassade idolerna. Tobias Karlsson (proffsdansare som har vikt ut sig tillsammans med Arja Saijonmaa) var helt AWESOME och klarade alla sina uppgifter, till och med gåtan. Willy-med-näsan var ett störningsmoment, men oh well.

Idag klarade vi ingen av gåtorna, för den ena var superlame och den andra var för klurig för oss (men inte för Tobias). När laget skulle knäcka koden till guldregnet blev vi väldigt, väldigt frustrerade. De hade orden "fluga" och "båt", och trodde att det kombinerade ordet skulle vara "fiske". De trodde alltså att de var tillåtna att böja "fluga" till "flugfiske". Yeah, det kan de ju ta och inbilla sig.

Här kommer svaren på gårdagens gåtor för er töntar som inte såg det (utom Åsa som jobbade - stackars dig! /Anna)

1. En gåta
2. Gift
3. Den har fler bokstäver (och även fler stavelser, vilket var Annas teori)



"Ingenting är omöjligt!" ~ Gunde Svan

Klockan är åtta på kvällen. Vi sitter bänkade framför tvn. Anna och Denas favoritprogram har än en gång börjat på tv - med Gunde Svan.

Fångarna på fortet är obesegrat det bästa svenska tvprogrammet någonsin (med Gunde Svan). Säsongspremiären var ingen besvikelse (förutom en förfärligt sjuttiotals-gaying gubbe som hade ersatt Fader Foura). Anna squealade över att Elektra var med som deltagare, och det första skrattet av oss kom när deltagaren Marie Svan presenterades - som Gunde Svans fru.

Det var en mycket spännande en och en halv timme där Dena löste två av tre gåtor och Anna kom på kodordet som fick det att regna pengar. Vi känner oss väldigt stolta.

Det bästa med hela programmet är nog ändå intromusiken. Och Gunde Svan förstås.

Dena: Vart kommer Gunde Svan ifrån, för att ha fått en sån dialekt?
Anna: Han kommer från Dalarna*

*Detta ord ska sägas med riktigt djupt dalmål.








Gåta 1: (Löste Dena inte)

När du inte vet om mig, då finns jag - och när du vet om mig, då finns jag inte. Vad är jag?

Gåta 2: (Löste Dena)

Jag kan vara härlig att vara, men inte härlig att få i mig. Vad är jag?

Gåta 3: (Löste Dena)

Varför är Oändligheten längre än Evigheten?


Sova? Nix. Hosta? Jawhol!! Möö, jag orkar inte...

Oh, härliga morgon
Damdeli-dam

Vaknade den förvånandsvärt tidiga tiden 05:55 utan att kunna somna om. Det enda sällskapet jag hade var mina egna hostningar. Ända sedan hemkomsten från Billy-Shakespeare-land (AWESOME RESA!!!!! En sammanfattning kommer senare när Skymf-duon har samlat ihop sig och kan skriva ner alltihop på bästa sätt) har jag haft äran att drabbas av en extrem förkylning. Jag låter numera som en långtidsrökare i målbrottet (hm... en sådan person skulle behöva börja röka i två-års-åldern för att uppnå den hesa rökrösten när målbrottstiden infaller... creepy). Annas pappa var tvungen att sticka in huvudet i Annas rum i förrgår för att kolla att det verkligen var jag som satt där. Förmodligen var han orolig för att Anna umgicks med en långtidsrökarhuligan eller vad föräldrar nu oroar sig för.

Mina egna mutti und vati oroar sig inte ett enda dugg för mig, de snarare ingorez-vousar mig. I all välmening sa jag god morgon till mamma när hon bryskt kom in i mitt rum häromdagen när jag fortfarande inte riktigt hade vaknat. Hon höll handen för munnen och letade blint igenom en klädhög med den andra. (Den andra handen alltså. För hon har nämligen bara en mun.)

"Mvar har douh den dääer behåån shom douh bville ha tuvättad?"

Hon vägrade att gå i närheten av mig för att inte bli smittad. Det hjälpte i alla fall inte särskilt mycket, för nu har hon blivit förkyld ändå.

Hur som helst, jag måste skynda mig att må bättre och samla gänget till VVEM's (Väldigt Viktiga och Enastående Möten) för det är mycket som ska göras innan Stalag 14 börjar. Fast egentligen tycker jag inte att skolan är som Stalag 14. Det behöver ett nytt namn. Jag tror jag ska börja kalla det för Der Spielplatz (lekplatsen) för leker är nästan det enda vi gör på det där stället.

Home at last!

Kom hem igår. Det blev en väldigt oväntad dag. Jag sitter inne på Max med familjen och väntar på mat så ringer min mobil. Överaskande nog (Positivt överaskande så klart) var det Emelie. Komversationen började så här:

Dena: Hallå.
Emelie: Hej Dena, vad gör du?
Dena: Sitter fast i Sundsvall.
Emelie: Vad fan gör du i Sundsvall?

O.s.v. det slutade med att jag accepterade att följa med ut. Jag är lika förvånad som Emelie att jag sa ja. Stötte på lite problem eftersom jag inte hade några kläder (jag har just kommit hem efter en två veckors semester, duh!) Anyway, så kom jag (alldeles) försent hem till Emelie och till min fasa hade hon förberett en cykel till mig. (Nooooo...) Det gick faktiskt jätte bra och det var den roligaste cykeln jag cyklat på.
Förfest, Droskan och hem. Kl. fyra på morgonen. Safe to say jag var trött som *****. Men det var kul men hallå det är alltid kul och vara med Emelie.

Jag hoppas du inte ångrar dig Emelie, om du gör det I TOLD YOU SO! (Sorry jag får inte säga det så ofta ^^)




RSS 2.0